Get Adobe Flash player
Ukrainian (UA)English (United Kingdom)

Директор – Клечковський Юрій Едуардович,
доктор сільськогосподарських наук,
старший науковий співробітник

Адреса: 65049, м. Одеса, Фонтанська дорога, 49
Тел.:
(042) 63-17-04, 64-10-96, 64-99-03
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

 

 

 

 

В 1949 році на базі відділу карантину сільськогосподарських рослин Міністерства сільського господарства СРСР було створено Всесоюзну науково-дослідну протифілоксерну станцію. В 1992 р. станцію підпорядкували Інституту захисту рослин УААН та перейменували у Дослідну станцію карантину винограду і плодових культур (ДСКВПК).

Основні напрями наукових досліджень:

  • розробка моделей можливого розповсюдження і шкідливості карантинних організмів;
  • розробка методів виявлення і діагностики карантинних організмів та піготовка рекомендацій для карантину;
  • розробка заходів щодо локалізації і ліквідації карантинних організмів та підготовка рекомендацій по їх застосуванню.

Практичні розробки:

  • методичні рекомендації щодо виявлення та діагностики вірусу шарки сливи;
  • методичні рекомендації щодо виявлення та діагностики бактеріального в’янення винограду;
  • методичні рекомендації щодо проведення обстежень по виявленню золотистого пожовтіння винограду;
  • методичні рекомендації щодо виявлення каліфорнійської щитівки в плодових насадженнях та проведення захисних заходів;
  • методичні рекомендації щодо захисту садів та лісосмуг від американського білого метелика;
  • система захисту персикових садів від східної плодожерки;
  • система захисту багаторічних насаджень від червця Комстока;
  • система хімічного захисту садів від повитиці рівнинної;
  • система хімічного захисту сільськогосподарських культур від гумаю.

Перспективні напрями досліджень:

  • розробка й удосконалення моніторингу карантинних організмів винограду та плодових культур на півдні України;
  • підготовка інформаційних, довідкових, методичних матеріалів щодо карантинних організмів плодових культур та винограду.